Van ok naar wow! Fashion- en studioworkshop

Van ok naar wow! Fashion- en studioworkshop

Vanuit de Nikon Club Nederland (NCN) werd er een fashion-/studioworkshop georganiseerd die werd gegeven door Frank Doorhof. Een kans die ik niet aan me voorbij liet gaan, want Frank (internationaal bekend topfotograaf) staat bekend om zijn manier van werken met, en het meten van licht. Zoals hij zelf zegt: “De basis van de fotografie gaat om het begrijpen van, en goed kunnen omgaan met licht”. Dat hij het licht als geen ander begrijpt liet hij direct zien door verschillende settings bewust en in één keer goed te belichten. Tijdens deze speciaal voor de NCN samengestelde workshop werd ingegaan op studio techniek en de aansturing en beweging van het model (van ok naar wow!). Tijdens de workshop kwam daarnaast onder andere ook het manipuleren van kleuren, de belichting van het model, de externe lichtmeter en wat je wel/niet moet doen tijdens de nabewerking van de foto’s aan bod.

Het model (en tevens styliste) Nadine Stephan werkt vaker samen met Frank en was naast een goed model ook een waardevolle aanvulling op de workshop. Geduldig poseerde zij en gaf tegelijkertijd nog nuttige feedback op en tips voor de aansturing.

Al met al was het een leerzame dag waarbij ik veel heb geleerd over studiofotografie en en geoefend heb met het aansturen van en werken met een model. Mede door de enthousiaste en open manier van vertellen weet Frank ingewikkelde theorie begrijpelijk te maken en vliegt de dag werkelijk voorbij. Met de nodige inspiratie en kennis ben ik weer huiswaarts gegaan. Onderstaande foto’s heb ik tijdens de workshop gemaakt.