Portretfotografie met natuurlijk licht

Portretfotografie met natuurlijk licht

Fotografie is veelomvattend en omdat ik mijn eigen stijl en vaardigheden steeds verder wil ontwikkelen, volg ik verschillende workshops. Zo heb ik onlangs de workshop ‘portretfotografie met natuurlijk licht’ gevolgd bij Vink Academy. Zoals de naam van de workshop al verklapt, ging het over het kijken naar en gebruik maken van natuurlijk licht. Niet alleen direct licht, maar ook het gebruik (of misbruik, hoe je het wilt zien) van reflectieschermen werd besproken. Dit was dan ook een van de eye-openers voor mij. Het effect van een reflectiescherm zie je goed in de onderstaande afbeelding. Door met een reflectiescherm de zon te weerkaatsen worden de schaduwen minder (in dit geval in het gezicht) en de kleuren levendiger. Wel moet je bij portretfotografie natuurlijk opletten dat je het model niet verblind met de reflectie 😉

De foto’s van Laura Vink (de fotografe achter Vink Academy) spreken mij erg aan (vooral door de stijl en het kleurgebruik). Ik was dan ook erg benieuwd hoe zij deze resultaten bereikt. Tijdens deze workshop heb ik daar een goed inzicht in gekregen. Met veel enthousiasme en energie vertelt Laura op een duidelijke en praktische manier over de theorie en haar bevindingen. Van de workshop heb ik dan ook erg veel opgestoken en met veel nieuwe tips & tricks op zak, heb ik weer flink wat inspiratie opgedaan. Onderstaande foto’s heb ik tijdens de workshop gemaakt.