July cycling challenge

July cycling challenge

Begin 2014 bedacht ik voor één van mijn andere hobby’s (racefietsen) een persoonlijke uitdaging. Het doel werd elke maand meer kilometers fietsen dan dezelfde maand een jaar eerder. Omdat ik mijn fietsritten bijhoud met behulp van de app Endomondo op mijn iPhone, weet ik precies hoeveel ik daarvoor elke maand moet fietsen. Juli werd een echte uitdaging omdat ik een jaar eerder een fietsvakantie had gedaan en in totaal 790 kilometer had gefietst. Dat vond ik toen al erg veel, maar dit jaar (en zonder fietsvakantie) moest en zou ik dat dus gaan overtreffen.

Tot nu toe is er geen verband met fotografie, ware het niet dat ik tijdens elke rit een foto heb gemaakt met mijn iPhone (met de app Hipstamatic). Ik doe dat wel vaker, als ik iets moois zie aankomen probeer ik er een foto van te maken. Ik stap er nooit voor af en ga er ook niet voor terug, want dat is slecht voor de gemiddelde snelheid 😉

Gezien deze uitdaging leek het me leuk om er nu een serie van te maken en te laten zien wat ik deze maand in meer dan 790 kilometer ben tegengekomen. Ik heb per rit (ongeacht de lengte) 1 foto uitgekozen (soms maak ik er meer). De foto’s zijn allemaal fietsend genomen, dus vergeef me voor de scheve horizonnen 🙂 Het leverde in mijn ogen leuke beelden op die de diversiteit van het Nederlandse weer en de vaak prachtige omgeving mooi weergeven.

PS Uiteindelijk ben ik uitgekomen op 1.001,79 kilometer. Dit heb ik in 16 dagen gefietst. In totaal heb ik er 34 uur, 27 minuten en 1 seconden over gedaan, wat neerkomt op een gemiddelde van 29,08 km/u.

July cycling challenge